pondělí 6. července 2015

Poprvé


Tak. Po hromadě týdnů, kdy se mi v hlavě zrodil úplně první malý nápad, že bych své pole působnosti mohla rozšířit i na internet formou blogu (i přestože jsem si vědoma té neskutečné profesionální konkurence, a že se s mnohými blogery vůbec nemůžu srovnávat), jsem konečně našla čas na to, abych se pokusila zrealizovat své internetové šílenstí. Chtělo to pořádnou dávku trpělivosti, protože všechna lepší jména už byla zcela nečekaně zabrána a já jsem tudíž zabila skoro hodinu jenom tím, že jsem vymýšlela nějaký rozumný název. Vylezlo z toho Macaron and cake, patrně asi proto, že mou největší vášní je tvoření makronek a domácích klasických dortů a vůbec nejlépe - kombinací obojího. Takže - VÍTEJTE u Macaron and cake a doufám, že si tady najdete pár dobrých nápadů a tipů do kuchyně!

A něco málo o mě - jmenuju se Eva a bydlím v malé vesničce kousek od Opavy. Pečení se věnuju od roku 2013, kdy jsem měla možnost vypomáhat v kavárně a naučit se tak něco málo z cukrářského řemesla. Pečení mě nadchlo natolik, že ačkoliv pak přestali dorty vyrábět, pokračovala jsem doma na vlastní pěst. Na jaře roku 2014 jsem jela do Jílové u Prahy na kurz pečení makronek, kde mě tyto malé francouzské delikatesy definitivně uchvátily a rozhodla jsem se šířit "makronkovou osvětu" i tady na Opavsku. Je až k nevíře, kolik lidí vůbec nemá páru, jak božsky tyto minidezerty chutnají. A já se snažím ze sebe vytlouct maximum, aby se i ty moje aspoň trochu přiblížily těm vyhlášeným z Francie :-).

Jako cukrářka jsem se doopravdy cítila poprvé až letos - když jsem se usmyslela kvůli focení na svůj skromný internetový obchod (Snowcakes - dorty a dezerty) udělat Ochutnávku dortů v kruhu rodiny a přátel, kde jsem upekla sedm dortů a pět druhů makronek. Už teď s naprostou jistotou vím, že to ale nebyla poslední akce toho typu.
A co říci na závěr?
Hurá do prvního receptu!!

Žádné komentáře:

Okomentovat