Přemýšlela jsem nad nějakým vyloženě letním dezertem a nechala jsem se inspirovat knížkou Středomořská kuchyně, kterou mi loni k Vánocům věnoval přítel. Jsou tam převážně hlavní jídla, ale konec knížky se věnuje i dezertům - a já jsem vybrala zrovna ten melounový, protože pro mě je meloun jednoznačným symbolem léta a mohla bych ho konzumovat každý den. Navíc, když opomineme dobu potřebnou pro chlazení, je to docela rychlovka a záležitost za pár korun.
400ml rozmixovaného melounu (samozřejmě bez pecek)
25g škrobu (použila jsem kukuřičný)
60g cukr krystal
špetka mleté skořice
Rozmixované melounové pyré pomalu zahříváme s ostatními ingrediencemi, důkladně rozmícháme - aby nevznikly škrobové hrudky. Přivedeme k varu a necháme povařit 2 - 3 minuty. Hotový pudink nalijeme do několika menších formiček (já jsem použila silikonové košíčky na muffiny) a v ledničce necháme několik hodin ztuhnout.
Před podáváním vyklopíme na talířek a podáváme ozdobené například čokoládovými pecičkami či úlomky.
...drobný dodatek - pudink nejde z formiček vyklopit tak snadno, jak bych si představovala, takže jsem všechno nejdřív ještě hodila tak na hodinku do mrazáku, aby se vnitřek dal pěkně vyloupnout. Je to lehké a osvěžující!
Žádné komentáře:
Okomentovat