pondělí 24. srpna 2015

Brownies: čokoláda až za ušima



Bylo ostudou, že jsem za svoji krátkou cukrářskou "kariéru" :-D ještě nezkusila upéct ani jednou brownies. Přitom je to celkem rychlé, jednoduché a především - moc dobré! Takže hurá do toho: pondělní ráno před odpolední šichtou!

Ingredience:
180g másla
180g tmavé čokolády s vysokým podílem kakaové hmoty (70%)
80g hladké mouky
40g kvalitního kakaa
50g čokolády nakrájené na malé kousíčky
3 vejce
230g krupicového cukru

Do mísy nakrájíme máslo na menší kousky, přidáme tmavou čokoládu a rozpustíme ve vodní lázni. Do další mísy smícháme kakao a hladkou mouku, prosejeme. Do třetí mísy dáme krupicový cukr a vejce a šleháme robotem, hmota by měla lehce zesvětlit a zdvojnásobit svůj objem.
Čokoládu s máslem necháme zchladnout na pokojovou teplotu a vlijeme do vaječné směsi. Teď už pouze ručně zpracujeme osmičkovým pohybem, přidáme mouku s kakaem a nakonec kousky čokolády.
Do menšího vymazaného pekáčku (já mám 20x24 cm) těsto přendáme a vložíme na cca 35 minut do předehřáté trouby - klasická 180°C, horkovzdušná 160°C.

Po vystydnutí nakrájíme na malé kousky a podáváme. Je to mňamka!

Určitě to zkuste; pokud nemáte malý pekáč, můžete použít i větší plech, který přehradíte alobalem. Těsto je hodně kompaktní, takže nemusíte mít strach, že by se rozlilo. Brownies by měly mít tvrdší kůrku a mírně nedopečený vnitřek. Nesmí být suché a přepečené. Jsou výborné právě pro svou vláčnost. Já bych příště klidně ještě ubrala trochu cukru, je to dost sladké, ale nijak výrazně mě to neruší :-) 
Já si můžu odškrtnou další recept a co vy?




Žádné komentáře:

Okomentovat